Barbatii cu testosteronul crescut sunt adeptii riscului

0
215

Barbatii cu testosteronul crescut risca mai mult

Barbatii cu un nivel crescut al testosteronului sunt mai inclinati spre luarea unor decizii financiare riscante, conform unui nou studiu, preluat de agentia de presa ANI. Studiul, realizat de cercetatori de la Universitatea Harvard, sugereaza ca adoptarea deciziilor financiare riscante se afla in stransa legatura cu nivelul testosteronului din organism.

„Aceste descoperiri ne ajuta sa intelegem motivatia comportamentului de risc, care este o componenta majora a teoriei economice. Preferintele de risc sunt unele dintre cele mai importante aspecte in economie, dar nimeni nu stie de ce acestea difera intre barbati si femei si de ce se schimba odata cu varsta”, a declarat Anna Dreber, seful echipei de cercetatori.

in cadrul studiului, au fost examinati 98 de barbati cu varste intre 18 si 23 de ani. inainte de prelevarea unor mostre de saliva, participantii au fost rugati sa joace un joc de investitii.

Voluntarii au primit 250 de dolari si au fost indemnati sa investeasca orice suma doresc. Banii neinvestiti puteau fi pastrati. Pentru rezultatul investitiei s-a dat cu banul, in cazul in care partea monedei nu era cea aleasa participantul in cauza urmand sa piarda toti banii investiti. in celalalt caz, acesta ar fi primit de doua ori si jumatate mai mult decat valoarea investitiei.

La final, s-a constatat ca barbatii cu un nivel al testosteronului mai mare decat cel normal au investit in medie cu 12% mai mult decat ceilalti.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentAfectiune bizara pentru o tanara din Australia: este oarba trei zile din sase
Articolul următorLivrari de medicamente sistate pana pe 15 octombrie