Livrari de medicamente sistate pana pe 15 octombrie

0
237

Distribuitorii de medicamente au decis sa nu se reia livrarile de medicamente catre farmacii si spitale pana cel mai devreme, pe 15 octombrie.

La intalnirea de sambata cu reprezentantii Ministerului Sanatatii au propus recalcularea pretului pentru doar 200 de medicamente din programele nationale.

Distribuitorii de medicamente s-au declarat nemultumiti de propunerea facuta de Ministerul Sanatatii. Astfel ca o decizie privind reluarea livrarilor de medicamente va fi luata, cel mai devreme, pe 15 octombrie.

Potrivit propunerii facute de Ministerul Sanatatii, pretul medicamentelor ar urma sa fie recalculat doar pentru primele 200 de medicamente (la cursul de 3,6 de lei pentru un euro).

Vineri, Colegiul Farmacistilor din Romania a avertizat ca stocurile de medicamente din farmacii sunt pe cale de a fi epuizate, dupa ce, din caza neactualizarii preturilor, distribuitorii au fost nevoiti sa sisteze livrarile. Avertismentul lansat de farmacisti a sosit imediat dupa afirmatia Ministrului Sanatatii conform careia, in Romania nu ar exista o criza a medicamentelor. Asta in timp ce distribuitorii au fost acuzati ca vor sa determine majorarea pretului medicamentelor.

Distribuitorii de medicamente au sistat, la inceputul saptamanii, livrarile catre toate spitalele si farmaciile din tara din cauza neactualizarii cursului de schimb valutar folosit la calculul pretului medicamentelor.

Distribuitorii reclama faptul ca ultima actualizare a pretului medicamentelor a fost facuta in aprilie 2007 desi, conform legii, recalcularea trebuia facuta la fiecare trei luni. Acestia se plang ca, la sfarsitul lunii iunie au inregistrat pierderi de peste 20 de milioane de euro de cand sunt nevoiti sa distribuie medicamente la cursul valutei de acum un an, adica la 3,33 lei pentru un euro.

Articolul precedentBarbatii cu testosteronul crescut sunt adeptii riscului
Articolul următorSugarii si copiii mici afectati de un nou virus respirator