Australia: Comandă de vaccin anti-COVID Pfizer dublată din cauza îngrijorărilor legate de serul AstraZeneca

0
75
Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

Australia a luat decizia să dubleze comanda de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer, în contextul îngrijorărilor legate de apariția unor cheaguri de sânge foarte rare ca urmare a administrării serului AstraZeneca.

Anunțul a fost făcut vineri de premierul Scott Morrison, potrivit Reuters.

Până joi, Australia și-a bazat programul de vaccinare în mare parte pe vaccinul AstraZeneca, comandând 50 de milioane de doze, suficiente pentru populația de 25 de milioane.

Australia s-a alăturat acum statelor care au limitat utilizarea vaccinului Astrazeneca din cauza reacțiilor foarte rare legate de coagulare. Autoritățile locale de sănătate și-au schimbat recomandarea și spun că aproape 12 milioane de persoane din țară cu vârsta sub 50 de ani ar trebui să se orienteze spre produsul Pfizer.

Drept urmare, Australia a dublat o comandă a vaccinului Pfizer anterioară la 40 de milioane de doze, suficientă pentru patru cincimi din populație, cantitate care ar fi livrată până la sfârșitul anului, după cum a mai spus Morrison.

Astfel, schimbarea politicii de vaccinare cu serul Pfizer schimbă planul de vaccinare anti-COVID-19 a întregii populații până la sfârșitul lunii octombrie, mai scrie Reuters.

 

 

Articolul precedentJurma: Ne putem face planuri de vacanță relativ linistită în perioada iunie-iulie
Articolul următorMarea Britanie: Vizele angajaţilor medicali străini ce îngrijesc pacienţi COVID-19, prelungite automat