Atentie pe derdelus! Cum sa evitati posibile probleme ale coloanei vertebrale.

0
30

Iarna, zapada inseamna bucuria derdelusului pentru copii si adulti deopotriva. Specialistii atrag atentia ca am putea sa ne alegem cu dureri de spate sau alte probleme mai grave ale coloanei vertebrale, daca nu ne protejam.

„Zapada de care se bucura copiii si adultii, la sanius, poate avea urmari neplacute, imediat sau in timp, asupra coloanei vertebrale. Sigur, oamenii se dau cu sania de cand lumea si pamantul, dar nu se poate compara fizicul de acum al copiilor, de exemplu, cu cel din vremea cand micutii faceau zilnic miscare. Musculatura omului modern, care petrece cea mai mare parte din zi cu telefonul sau cu tableta in mana, inclusiv musculatura spatelui, este insuficient dezvoltata pentru a mentine o postura corporala corecta si pentru a proteja coloana de eventualele socuri. Mai mult, nici discurile intervertebrale, tasate de prea mult sedentarism, nu mai pot amortiza loviturile asa cum ar trebui”, a explicat dr. Ilie Rosca,medic Medicina Generala, potrivit unui comunicat de presa transmis www.SanaatateaTV.ro.

Pentru a evita eventualele problemele ale coloanei vertebrale, medicul le recomanda celor care merg la sanius, sa poarte haine groase, sa renunte la pungile din plastic si sa se aseze pe sanie la orizontala si nu in sezut, pentru ca socurile asupra coloanei sa fie cat mai reduse. O alta varianta buna ar fi alunecarea pe un colac special pentru derdelus.

Ad in title
Articolul precedentProf. dr. Calin Giurcaneanu: „30-35% dintre pacientii cu psoriazis pot sa dezvolte in timp si leziuni articulare”
Articolul următorTulburarile de dispozitie, frecvente la persoanele in varsta