Tulburarile de dispozitie, frecvente la persoanele in varsta

0
257

inaintarea in varsta presupune si o serie de modificari la nivelul functionarii intregului organism. De cele mai multe ori apar si tulburarile de dispozitie, care pot avea impact asupra altor afectiuni ale persoanei varstnice.

„Odata cu inaintarea in varsta se constata o crestere a tulburarilor de tip distimie, adica a tulburarilor de dispozitie. Este frecventa la varstnici. Din pacate sunt de multe ori nerecunoscute pentru ca nu sunt toate de tip depresie majora. Unele sunt de intensitate redusa, dar se dezvolta in timp. Problema este ca nu sunt separate ca afectiuni. Ele au mare impact si asupra altor afectiuni legate nu neaparat de depresie. S-a observat ca pacientii care dezvolta dementa de tip Alzheimer, cei care au depresie, dezvolta cu mai mare frecventa si mai repede astfel de afectiuni comparativ cu ceilalti. De asemenea s-a vazut ca pacientii cu depresie dezvolta mai repede si mai frecvent infarct miocardic acut”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro prof. univ. dr. Gabriel Ioan Prada, director medical Institutul National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan”.

Specialistul atrage atentia, de asemenea, ca trebuie acordata o atentie deosebita persoanelor varstnice atunci cand vine vorba de depresie. Şi asta deoarece depresia la varstnic se manifesta mai mult ca o somatizare.

Articolul precedentAtentie pe derdelus! Cum sa evitati posibile probleme ale coloanei vertebrale.
Articolul următorTipurile de psoriazis si manifestarile specifice