Astmul Bronsic – Diagnostic, tratament si prevenire

0
329

Dr. Veronica Siteavu, medic specialist pneumolog

Dr. Veronica Siteavu ne spune ca diagnosticul in cazul astmului bronsic se pune pe baza manifestarilor clinice, a istoricului medical al pacientului si a spirometriei (masurarea capacitatii respiratorii).
Medicii folosesc diferite teste pentru diagnosticarea astmului bronsic si cauzelor sale. Pot fi necesare un examen fizic complet, teste respiratorii si alergice. Medicul va poate recomanda sa faceti un test de masurare a debitului expirator, acasa, pentru a determina daca exista o predispozitie pentru crize, in scopul eliminarii eventualelor cauze.
Fiind vorba de o boala alergica, pacientul e bine sa isi ia urmatoarele masuri de prevenire: sa evite pe cat posibil sa inhaleze particulele care-i declanseaza criza, de asemenea masurile de igiena trebuie sa fie destul de stricte. La nivel mondial s-au dezvoltat programe speciale pentru prevenirea astmului bronsic, avand in vedere ca incidenta in ultimii 30 de ani s-a dublat, atat la copii, cat si la adulti.
Majoritatea tratamentelor pentru astm cuprind scheme medicamentoase. Medicamentele pentru astm se impart in 2 categorii: cele care se iau continuu, pentru a preveni crizele, si cele care se folosesc pentru a ameliora simptomele in timpul crizei.

Astmul bronsic – Aspecte generale – Partea I

Articolul precedentO banca digitala europeana cu toate datele privind starea sanatatii a milioane de cetateni
Articolul următorVaccinul impotriva cancerului de col uterin, introdus la fetele de clasa a patra