Astarastoae: medicii pensionati ar trebui sa fie platiti cu ora!

0
183

Presedintele Colegiului Medicilor, prof. dr. Vasile Astarastoae, a declarat ca medicii pensionati care continua sa lucreze in sistemul sanitar ar trebui sa fie platiti cu ora, din bugetele spitalelor.

Vasile Astarastoae considera ca cea mai potrivita solutie pentru rezolvarea situatiei medicilor pensionati care inca profeaseaza in institutiile publice, ar fi modificarea ordonantei astfel incat cadrele medicale sa poata fi platite cu ora.

„in ordonanta se vorbeste despre venituri si trebuie schimbat acest termen cu salarii, pentru ca medicii sa poata incheia contracte pe durata limitata, adica plata cu ora. Astfel, medicii vor fi platiti din bugetele spitalelor, care nu sunt bani de la Guvern”, a declarat presedintele Colegiului Medicilor.

Cabinetul Boc a emis luni o ordonanta de guvern prin care se interzice cumularea pensiei cu salariul de stat. Cadrelor medicale le-a fost, astfel, interzisa primirea de venituri salariale odata cu iesirea la pensie.

Ministrul Sanatatii i-a transmis premierului propunerea ca medicii sa poata profesa si dupa pensie in spitalele si cabinetele de stat. Emil Boc a fost de acord cu gasirea unei solutii in acest sens. Amanuntele privind cadrul legislativ in care se va reglamenta acest lucru vor fi stabilite in cadrul sedintei de guvern de vineri.

Articolul precedentS-a descoperit gena responsabila pentru metastaza in cancerul de san!
Articolul următorSanctiuni la Spitalul Clinic Fundeni!