Ministerul Sanatatii nu are fonduri pentru majorarea salariilor cadrelor medicale!

0
253

Ministerul Sanatatii nu dispune de fondurile necesare pentru majorarea salariilor cadrelor medicale, a anuntat presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu, in urma unei intalniri cu ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

„in urma intalnirii pe care am avut-o cu ministrul Sanatatii, perspectivele nu sunt imbucuratoare intrucat ministrul s-a aratat rezervat cu privire la cererile pe care noi le-am avut si pe care fosta conducere a ministerului le-a aprobat. Exista mii de miliarde de lei vechi care nu se regasesc in bugetul ministerului si al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, si care ar fi trebuit sa acopere toate solicitarile noastre prevazute in acordul semnat la sfarsitul anului trecut”, a declarat Marius Petcu.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii sustin ca s-a descoperit un deficit bugetar in urma unui audit efectuat in cadrul institutiei.

Reprezentantii Federatiei Sanitas ameninta cu greva in cazul in care ordonanta de urgenta privind salariile din sistemul sanitar nu va fi aprobata.

Articolul precedentS-a descoperit gena responsabila pentru metastaza in cancerul de san!
Articolul următorSanctiuni la Spitalul Clinic Fundeni!