Asociatia Romana de Educatie in Diabet subliniaza importanta educatiei in diabet cu prilejul Zilei Mondiale a Educatiei

0
365

Țari din intreaga lume celebreaza astazi, 5 octombrie 2015, Ziua Mondiala a Educatiei (World Teachera€™s Day), sarbatoare lansata in urma cu 21 de ani de catre UNESCO.

Tema de anul acesta a evenimentului este: „Profesori puternici, pentru cladirea unor societati sustenabile”.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Educatiei 2015, Asociatia Romana de Educatie in Diabet reitereaza importanta educatiei in randul persoanelor cu diabet zaharat si rolul pe care il au educatorii in diabet in ceea ce inseamna controlul acestei afectiuni.

„Cu aceasta ocazie, gandurile noastre se indreapta si spre educatorii in diabet, care contribuie zi de zi la o mai buna ingrijire a persoanelor cu diabet. Educatorii in diabet sunt asistenti medicali instruiti special pentru a oferi educatia terapeutica necesara persoanelor cu diabet zaharat si care lucreaza in cadrul centrelor si cabinetelor de diabet, in stransa colaborare cu medicii specialisti din acest domeniu”, a transmis sef Lucrari Dr. Cornelia Bala, Presedintele Asociatiei Romane de Educatie in Diabet prin intermediul www.sanatateatv.ro.

Rolul educatiei in diabet a fost subliniat si de catre Prof. Univ. Dr. Maria Mota, Membru in Consiliul de Conducere al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului si fost presedinte al Asociatiei Romane de Educatie in Diabet si al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

„in calitate de medic diabetolog, in primul rand, subliniez importanta educatiei si a educatorului in diabet pentru un management eficient al diabetului zaharat. in timpul manadatelor mele de presedinte al Asociatiei Romane de Educatie in Diabet si al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice atentia mi-a fost indreptata extrem de mult catre componenta educativa, pentru ca fara educatori in diabet care sa fie implicati in ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat, managementul eficient al acestei afectiuni nu poate fi realizat”, a precizat Prof. Univ. Dr. Maria Mota.

Strategia, cand vine vorba despre ingrijirea persoanelor cu diabet trebuie sa fie bazata pe patru componente importante: Terapie, Educatie, Monitorizare si Evaluare, a explicat Prof. Univ. Dr. Nicolae Hancu, Membru de Onoare al Academiei Romanie si Presedinte de Onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

„Educatia terapeutica este o componenta fundamentala a ingrijirii persoanelor cu diabet, indiferent de varsta lor, de conditia lor sociala sau indiferent daca se gasesc in spital sau in tratamentul ambulatoriu”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro profesorul Nicolae Hancu.

„Tuturor le doresc succes, impliniri si satisfactii profesionale in activitatea pe care o desfasoara!” le-a transmis sef Lucrari Dr. Cornelia Balaeducatorilor in diabet.

Articolul precedentOMS: Imbatranirea sanatoasa necesita o abordare corecta de-a lungul intregii vietii
Articolul următorCe alegem? Proteine de origine animala sau vegetala?