ARPIM solicita publicarea imediata a listei actualizate de medicamente compensate si gratuite

0
25

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) solicita autoritatilor publicarea imediata a listei actualizate de medicamente compensate si gratuite. Solicitarea vine in contextul in care procesul de transparenta decizionala s-a incheiat in data de 27 martie 2014. Astfel, conform legislatiei, lista poate fi implementata in orice moment, se arata intr-un comunicat de presa remis la redactia www.sanatateatv.ro.

Potrivit comunicatului, in ultimele doua saptamani, companiile membre ARPIM au fost invitate individual la negocieri cu reprezentantii Cabinetului Primului Ministru, Ministerului Sanatatii, CNAS si ANM pentru identificarea unor modalitati de implementare a listei actualizate de medicamente compensate si gratuite.

ARPIM subliniaza ca actualizarea listei medicamentelor compensate are la baza o metodologie solida publicata cu aproape un an in urma, prevazuta in legislatia in vigoare si agreata cu Institutiile Financiare Internationale.

Ad in title

Cu toate acestea, medicamentele noi nu sunt inca disponibile pacientilor care le asteapta de mai bine de 6 ani, iar medicii nu au posibilitatea de aplicare a ghidurilor europene de tratament. Din 2008 pana in 2014, tratamentele noi la care se face referire au fost compensate in majoritatea tarilor din Europa, inclusiv in Albania. Astfel, pacientii romani nu au acces la tratamente inovatoare, compensate si gratuite la care ceilalti cetateni europeni au acces deja de multi ani.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentGalatiul lupta impotriva diabetului zaharat. Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul!”, editia a VI-a
Articolul următorImplantul mamar si rinoplastia – cele mai populare operatii estetice si in 2014