Apel al ministrului Sănătății către personalul Spitalului Municipal Bârlad

0
134

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut personalului de la Spitalul Municipal Bârlad, desemnat unitate suport COVID-19, să respecte toate măsurile de precauție și să trateze fiecare pacient ca pe un suspect de infectare cu noul coronavirus.

El a dat asigurări că unitatea poate gestiona cazurile existente, a primit echipament de protecţie şi va continua să primească atât materialele necesare cât şi tratamentul pentru bolnavi.

Nelu Tătaru a efectuat o vizită în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, cel mai mare punct vamal de la frontiera de Est a României, unde a făcut o evaluare a numărului de persoane care intră în ţară în această perioadă, dar şi o evaluare a ajutoarelor care sunt trimise din România în Republica Moldova.

 

Nelu Tătaru: Nu vrem să mai avem o Suceava

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, cu ocazia unei vizite la Vaslui, că odată cu măsurile impuse în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava autorităţile speră să fie limitat focarul existent în acest judeţ.
„Acolo la Suceava a fost ceva deosebit. Tocmai de aceea mă vedeţi la toate focarele mai mici din ţară. Nu vrem să mai avem o Suceava. Suceava a însemnat o serie de nereguli, plecând de la personal medical, de la Direcţia de Sănătate Publică, plecând de la autorităţi locale sau de la pacienţi care omiteau sau refuzau să răspundă la nişte întrebări, plecând de la o situaţie care a fost luată în uşor, plecând de la nerespectarea în timp a circuitelor epidemiologice, plecând de la anchete epidemiologice incomplete. (…) Se pare după lungi reticenţe că personalul medical acceptă rigurozitatea militară, deşi circuitele şi tot ce însemna activitatea medicală rămân pe civil. Sperăm ca în două săptămâni să putem limita acest focar care există la Suceava”, a afirmat Tătaru citat de Agerpres.
Oficialul a precizat că în ultimele zile i-au parvenit informaţii privind reticenţa unor angajaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava de a respecta măsurile stabilite de noua conducere militară a unităţii medicale şi a transmis că astfel de atitudini nu sunt justificate.
„Când mă gândesc că au fost părtaşi la ce s-a întâmplat, nu ştiu dacă cineva de acolo poate avea vreo nemulţumire în acest moment, când nişte oameni se riscă, merg în focar tocmai pentru a-i ajuta. În ultima săptămână au fost tot mai multe reticenţe la tot ceea ce însemna şi testare şi izolare şi carantinare şi participarea la un circuit epidemiologic şi un circuit care includea cazarea personalului medical la hoteluri din Suceava pentru a nu merge acasă”, a afirmat Nelu Tătaru.
Ministrul Sănătăţii a comentat informaţia potrivit căreia angajaţii de la morga Spitalului Suceava percepeau sume de bani pentru eliberarea cadavrelor, spunând că un astfel de lucru „nu poate fi acceptat”.

 

Articolul precedentZiua mondială de luptă împotriva bolii Parkinson
Articolul următorCOVID-19: Cadrele medicale care și-au pierdut viața se alătură listei ”crucificaților istoriei”, spune Papa