APCR solicita Guvernului intrarea in vigoare a noii liste de medicamente compensate si gratuite

0
20

Alianta Pacientilor Cronici din Romania a trimis o scrisoare deschisa prim-ministrului Victor Ponta prin care cere intrarea in vigoarea de la 1 aprilie 2014 a noii liste de medicamente compensate si gratuite. in caz contrar, reprezentantii pacientilor intentioneaza demararea unor proteste radicale in tara, dar si in fata Parlamentului European, potrivit unui comunicat primit de redactia www.sanatateatv.ro.

„Asociatia Alianta Pacientilor Cronici din Romania (APCR) isi exprima ingrijorarea fata de situatia tuturor pacientilor cu boli cronice din Romania care, pe zi ce trece, pierd lupta cu boala. Asteptam acum data de 1 aprilie, asa cum v-ati luat angajamentul, pentru intrarea in vigoare a noii liste de medicamente si speram ca din acel moment nu vor mai muri adultii si copiii, bolnavi cronici ai Romaniei pentru ca nu au acces la tratament. De data aceasta va fi respectata promisiunea?”, se precizeaza in scrisoarea adresata Guvernului Romaniei.

Potrivit reprezentantilor Aliantei Pacietilor Cronici din Romania, amanarea intrarii in vigoare a noii liste de medicamente compensate si gratuite va avea consecinte grave asupra sanatatii pacientilor.

Ad in title

„Ca urmare, solicitam pe aceasta cale, in numele tuturor pacientilor, deschiderea imediata a listei de medicamente compensate si gratuite astfel incat pacientii sa aiba sanse reale de supravietuire in lupta cu boala. Mizam in continuare pe sprijinul Dumneavoastra si va asiguram de intreaga noastra consideratie”, se arata in scrisoarea Aliantei Pacientilor Cronici din Romania.

Reactia Aliantei Pacientilor Cronici din Romania vine dupa ce Nicolae Banicioiu, noul ministru al Sanatatii, a scos din dezbatere publica proiectul de lege privind noua lista de medicamente compensate si gratuite.

Scrisoarea adresata premierului Victor Ponta se gaseste aici

Articolul precedentAu fost raportate primele protezari total endoscopice de valva aortica
Articolul următorPeste 90 de asistenti medicali au luat parte la Cursul C.O.M.B.A.T. Asist de la Craiova, 7 martie 2014