Aparitia varicelor poate fi impiedicata printr-o serie de masuri practice

0
26

Aparitia varicelor poate fi impiedicata printr-o serie de masuri de ordin fizic, dar si alimentar, potrivit medicilor americani. Astfel mentinerea greutatii corporale in limite considerate sanatoase, practicarea de exercitii fizice si asezarea picioarelor intr-o pozitie ridicata in perioada de odihna, sunt cateva din sfaturile practice care impiedica aparitia varicelor, masuri ce au fost incluse intr-un ghid de catre chirurgii americani.

Potrivit specialistilor americani, peste 50% dintre femeile insarcinate din Statele Unite ale Americii prezinta varice. Pentru ca varicele sunt mai mult decat o problema de ordin cosmetic, acestea pot fi dureroase si pot conduce la probleme grave de sanatate.

in acest context o prima solutie in tratarea varicelor sunt ciorapii medicinali de compresie care trebuie purtati zilnic. De asemenea o alta solutie folosita este scleroterapia, ce consta in sclerozarea venelor, metoda aplicata in cazul venelor de tipul „panza de paianjen”.

Ad in title

Totodata radiofrecventa si tratamentele cu laser pot fi si ele o solutie, deoarece sunt proceduri minim invazive si efectuate de cele mai multe ori in cabinete private. In afara de aceste metode de tratament, femeia care are varice trebuie sa mentina o greutate corporala in limite considerate normale, sa practice cu regularitate exercitii fizice, sa-si aseze picioarele intr-o pozitie ridicata in perioada de odihna, sa evite statul jos sau in picioare pentru perioade indelungate, dar si purtarea unor ciorapi medicinali de compresie.

Din punct de vedere al alimentatiei femeilie cu astfel de probleme trebuie sa urmeze diete sarace in sare si bogate in fibre. De asemenea experttii americani le sfatuiesc pe femeile cu varice sa nu poarte pantofi cu toc inalt.

Articolul precedentAlcoolul consumat in a doua jumatate a primului trimestru de sarcina este cel mai nociv pentru bebelusi
Articolul următorHepatita D, o infectie acuta sau cronica a ficatului