in sezonul rece, pielea are de suferit din cauza temperaturilor scazute. in acesta situatie se impune folosirea unor produse de ingrijire care au in compozitie unt de shea, puternic hidratante care pot sa calmeze chiar si eruptiile cutanate.

Untul de shea sau untul de karite este obtinut din fructele arborelui karite, care creste in savanele Africii. in zonele in care cresc arborii de shea, untul inca este folosit pentru vindecarea ranilor si arsurilor, pentru atenuarea cicatricelor si vergeturilor si pentru alte afectiuni ale pielii.

Datorita cantitatilor mari de acizi grasi cu proprietati nutritive, untul de shea lasa o piele catifelata si-i confera elasticitate. Astfel datorita acizilor grasi si a vitaminelor A si E din compozitie untul de shea este indicat pentru persoanele care au tenul uscat si sensibil.

De asemenea untul de shea calmeaza inflamatiile pielii, iar produsele care contin acest ingredient sunt indicate atat pentru persoanele cu piele sensibila cat si pentru bebelusi. Pentru ca in anotimpul rece buzele sunt mai predispuse la uscare si crapare, iar podoaba capilara are si ea de suferit din cauza temperaturilor scazute, untul de shea poate preveni toate aceste probleme.

in acest context untul de shea rafinat sau in stare pura poate fi utilizat ca demachiant, crema de fata, masca pentru par, dar si ca remediu in caz de psoriazis. Produsele naturale cu unt de shea pot fi folosite de femeile insarcinate pentru prevenirea vergeturilor.