Hepatita D, o infectie acuta sau cronica a ficatului

0
27

Hepatita D sau hepatita delta este o infectie acuta sau cronica a ficatului data de virusul delta, un parazit care nu poate sa creasca decat in asociere cu virusul hepatic B.

Diagnosticul este destul de complicat de pus deoarece hepatita D nu da niciun simptom. Numaianalizele de laborator realizate cu regularitate de fiecare individ vor putea indica prezenta virusului hepatic delta in organism.

Solutiile terapeutice pentru virusul hepatic delta nu sunt atat de numeroase precum exista in cazul virusul hepatic B. „Din pacate nu exista o imagine clara ca tratamentele antivirale sub forma de pastile, atat de eficiente pe virusul hepatic B, sa aiba vreo eficacitate pe virusul Delta”, a declarat intr-un interviu pentru Sanatatea TV, prof. univ. dr. Mircea Diculescu, seful Sectiei de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Clinic Fundeni.

Ad in title

ingrijorator, la fel ca si in cazul hepatitei de tip B, Virusul Delta poate fi transmis prin contactul cu sange infectat si pe cale sexuala, atunci cand contactele sunt neprotejate si cu mai multi parteneri.

Articolul precedentAparitia varicelor poate fi impiedicata printr-o serie de masuri practice
Articolul următor10,5% dintre femeile investigate sunt suspectate de cancer de col uterin