APAH-RO indeamna pacientii cu hepatita C sa mearga la medic pentru a beneficia cat mai rapid de tratament fara interferon

0
241

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO) saluta anuntul CNAS privind semnarea noului contract cost-volum-rezultat pentru asigurarea tratamentului fara interferonin cazul pacientilor cu hepatita cronica virala Cincepand cu luna septembrie 2018.

Prevederile noului contract permit accesul la tratamentul fara interferon al pacientilor cu toate gradele de fibroza,incepand cu gradul unu. Se asigurain acest fel conditiile unei recuperari rapide a pacientilor diagnosticatiin faze incipiente, evitandu-se agravarea bolii.in plus, pentru prima data, pacientii cu hepatita C din Romania au acces la trei scheme de tratament decontate. Astfel, medicii vor putea alege schema potrivita de tratament pentru fiecare cazin parte, oferind o solutie personalizata pentru fiecare pacient.

in acelasi timp, conform protocolului terapeutic, conditiile de acces la tratament sunt mai flexibile si se recunosc o parte din analizele facutein trecut. Toate aceste lucruri ajuta considerabil pacientii, scurtand perioada de la momentul diagnosticarii la momentulinceperii tratamentului.Aceste masuri, considera reprezentantii pacientilor cu afectiuni hepatice, sunt binevenite, fiind foarte favorabile persoanelor diagnosticate cu hepatita cronica virala C, se arataintr-un comunicat al Asociatiei.

APAH-ROindeamna pacientii cu hepatita C sa se programeze la medicul specialist pentru a-si pregati documentele necesare, astfelincat sa beneficieze de tratamentul fara interferon cat mai rapid.

„impreuna cu decizia de a introduce markerii viraliin analizele recomandate de medicii de familie, anuntarea semnarii noului contract pentru tratamentul interferon-free reprezinta cele mai asteptate si mai bune vesti pentru pacientii din Romania. Prin astfel de actiuni implementate, autoritatile competente, Ministerul Sanatatii si CNAS, demonstreaza faptul ca Romania se angajeaza seriosin atingerea obiectivului OMS de eliminare a hepatitelor panain anul 2030.in acelasi timp, conceptul de screen&treat devine cu adevarat eficient”, a declarat Marinela Debu, presedinte APAH-RO.

Articolul precedentTrei noi scheme de tratament pentru hepatita C
Articolul următorActivitati sociale si educatie emotionala pentru copiii cu boli rare