La 15 septembrie incepe campania de vaccinare antigripala

0
275

Ministerul Sanatatii anunta ca, la 15 septembrie, vaincepe campania de vaccinare antigripala a populatie. Primele doze de vaccin gripal ar trebui sa ajunga la directiile judetene de sanatate publica la jumatatea lunii septembrie. De acolo, vaccinul va ajunge la populatie prin intermediul cabinetelor medicilor de familie si al unitatilor sanitare cu paturi. Conform recomandarilor forurilor internationale (Organizatia Mondiala a Sanatatii, Centrul European pentru Controlul Bolilor), vor beneficia gratuit de imunizareaimpotriva gripei persoanele cu risc ridicat deimbolnavire: personalul medical, persoanele cu varsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice,in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copiii si batranii institutionalizati, gravidele.

Achizitia realizata de MS s-a facutin baza acordului-cadru existent, iar valoarea dozelor de vaccin comandate pentru sezonul 2018-2019 este de 11.205.200 de lei (cu TVA). „Am luat toate masurile astfelincat anul acesta sa nu mai avemintarzieriin asigurarea vaccinului gripal. Achizitia se realizeazain baza unui acord-cadruincheiat pe o perioada de doi ani si astfel reusim sa asiguram aprovizionarea la timp si sa demaram campania de vaccinarein beneficiul celor care au nevoie de acest tip de preventie”, a declarat ministrul sanatatii, Sorina Pintea.

Comunicatul de presa emis de MS recomanda populatiei sa respecte cu strictete regulile de igiena personala necesare pentru evitareaimbolnavirii. Spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt esentiale pentru prevenireaimbolnavirilor prin afectiuni respiratorii siin special prin gripa.

Articolul precedentTrei noi scheme de tratament pentru hepatita C
Articolul următorActivitati sociale si educatie emotionala pentru copiii cu boli rare