Apa de baut este toxica!

0
237

Zeci de mii de oameni, din toata tara, beau apa toxica. Apa a ajuns sa nu mai fie potabila din cauza nitratilor, substante chimice din ingrasaminte, care ajung prin stratul freatic in apa fantanilor.

Din cauza apei contaminate se imbolnavesc tot mai multi oameni si mor, in special, bebelusii. in ultimii cinci ani, 14 bebelusi au murit, iar peste o mie au fost intoxicati.

Cercetarile au aratat ca 251 de localitati din tara se alimenteaza cu apa bogata in nitrati. Orasul Botosani se numara printre judetele cele mai grav afectate de aceasta forma de poluare.

Oamenii obisnuiesc sa fiarba apa. insa, ceea ce nu stiu este faptul ca, in cazul nitratilor fierberea apei este cea mai proasta solutie, pentru ca in acest fel concentratia creste, iar in unele cazuri urmarile sunt dramatice.

Anual, cativa bebelusi mor din cauza intoxicatiilor cu nitrati, iar alte cateva sute de micuti sunt adusi la medic din cauza consumului de apa toxica.

Ministerul Mediului a obtinut 60.000.000 de euro de la Banca Europeana pentru a rezolva problema apei contaminate. O parte din suma a fost deja folosita in judetul Calarasi, unde problema apelor infestate a fost rezolvata.

S-a demonstart stiintific ca, de-a lungul timpului, un consum ridicat de apa infestata cu nitrati si nitriti poate induce cancerul de colon.

Articolul precedentCentru de dializa Barlad, ramas fara cadre medicale
Articolul următorOprescu cere transferul tuturor spitalelor in subordinea primariei