Negocieri esuate intre liderii Sanitas si ministrul Sanatatii

0
169

Negocierile de ieri dintre liderii Sanitas si reprezentantii Ministerului Sanatatii s-au incheiat fara a se ajunge la un consens. Nici discutiile pe care liderii Sanitas le-au avut cu cei de la Ministerul Muncii nu au avut un rezultat favorabil. in aceste conditii, mitingul stabilit pentru data de 11 noiembrie nu va fi anulat.

Marius Petcu, presedintele federatiei Sanitas, a declarat ca ministrul Sanatatii a venit cu propunerea unor cresteri salariale de 5, 6, maxim 7% pentru anul 2009. in ceea ce priveste acordarea unor drepturi suplimentare, cum ar fi prima de stabilitate, sporul de preventie si a altor sporuri specifice sistemului sanitar, ministrul nu s-a putut pronunta, deoarece, spune acesta, nu are influentele financiare si nu poate angaja responsabilitatea viitorului guvern.

Membrii Sanitas au cerut o crestere salariala de 50-60%. in cazul in care nu vor primi un raspuns afirmativ din partea autoritatilor, cadrele medicale ameninta ca vor declansa o greva generala.

Pe de alta parte, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca exista disponibilitate de ambele parti pentru ca dialogul si negocierile sa fie continuate.

Liderii Sanitas vor continua discutiile si cu reprezentantii Ministerului Muncii.

Articolul precedentCentru de dializa Barlad, ramas fara cadre medicale
Articolul următorOprescu cere transferul tuturor spitalelor in subordinea primariei