Oprescu cere transferul tuturor spitalelor in subordinea primariei

0
217

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a declarat impotriva proiectului pilot, potrivit caruia doar o parte din spitalele din Bucuresti ar putea trece in subordinea consiliului local.

Acesta considera ca este necesar transferul tuturor spitalelor in administrarea primariei, inclusiv a celor de urgenta. Sorin Oprescu l-a acuzat pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ca nu a inteles inca importanta trecerii tuturor spitalelor bucurestene, in numar de 42, la primarie.

Spitalele din Bucuresti ar putea trece in subordinea consiliului local, in cadrul unui proiect pilot cu o durata de un an, potrivit unei Ordonante de Urgenta care va fi prezentata Guvernului saptamana viitoare.

Ministerul Sanatatii a elaborat o Ordonanta de Urgenta privind descentralizarea sistemului sanitar pe care o va prezenta saptamana viitoare Guvernului.

Conform actului normativ, spitalele bucurestene vor fi administrate de catre autoritatile locale. Exceptie fac, insa, spitalele de urgenta care vor ramane, in continuare, in subordinea Ministerului Sanatatii.

Articolul precedentApa de baut este toxica!
Articolul următorConditii mizere la un sanatoriu din Arad