ANMDMR: Medicamentul Arbidol nu este înregistrat nici în Republica Moldova

0
819

Reprezentanții Agenției Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) au anunțat că până în prezent nu a fost depusă, în conformitate cu legislația în vigoare, nicio cerere de autorizare a medicamentului Arbidol sau a altui medicament care să conțină umifenovir.

De asemenea, reprezentanții ANMDMR precizează că medicamentul Arbidol nu este înregistrat nici în Republica Moldova, după cum anunță Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) din țara vecină.

Referitor la unitatea de fabricație din Rusia a medicamentului Arbidol, reprezentanții ANMDMR au precizat că este necesar ca aceasta să dețină o autorizație de fabricație/un certificat de bună practică de fabricație emis de o autoritate competentă din UE.

Arbidolul este un medicament antiviral.

Recent, dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte al Societății Române de Cardiologie, medic cardiolog, atenționa că medicamentele antivirale nu se iau ca prevenție, fiind recunoscute pentru potențialul de a induce malformații congenitale la copiii care sunt procreați în timp ce viitorii lor părinți iau antivirale.

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu a afirmat că antiviralele se iau, dar cu rezultate minore sau chiar inexistente în primele zile de boală, cu speranța de a nu face o formă severă.

Articolul precedentGrupul de Comunicare Strategică: Un pat de ATI COVID disponibil, la nivel național
Articolul următorINSP: 90,2% din decesele COVID, înregistrate la persoane nevaccinate