Grupul de Comunicare Strategică: Un pat de ATI COVID disponibil, la nivel național

0
75

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că la nivel naţional, miercuri, există un pat disponibil la terapie intensivă, în judeţul Constanţa, pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în afara celor rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Miercuri, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt 1.740 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 de paturi ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional există o rezervă operaţională de 183 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a precizat GCS. Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

1.823 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a transmis GCS.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.291 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 93 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Astfel, până pe 10 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.725.017 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 9.435 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Articolul precedentDatele zilnice ale GCS: 6.291 de cazuri noi de persoane infectate
Articolul următorANMDMR: Medicamentul Arbidol nu este înregistrat nici în Republica Moldova