ANMDM se digitalizeaza

0
84

Formularele ANMDM se digitalizaza

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) informeaza ca, incepand cu data de 25.07.2018, scrisoarea de intentie si formularul de plata in vederea achitarii taxei si tarifului pentru cererile de autorizare si/sau reinnoire a autorizatiei de punere pe piata a medicamentelor vor fi inaintate in format electronic, in conformitate cu procedura realizata pe platforma e-guvernare – Punctul de Contact Unic electronic (PCUe). PCUe este o platforma online conceputa de administratia publica, unde se publica toate informatiile si modelele de formulare sau cereri aferente serviciilor publice.

„Noua procedura reprezinta o modalitate rapida si moderna de furnizare si administrare a informatiilor, oferind avantajul cresterii vitezei de comunicare, reducerea timpului dedicat acestei activitati prin eliminarea versiunii pe hartie, reducerea birocratiei, a timpilor de asteptare si o mai buna gestionare a circuitului documentelor”, a declarat dr. Alexandru Velicu, presedintele ANMDM. Acesta a subliniat ca ANMDM va urmari in continuare extinderea acestui tip de procedura de transmitere a documentelor de catre solicitanti, asigurandu-se astfel alinierea la posibilitatile tehnologice actuale.

Pana la data de 31.12.2018, cele doua sisteme de depunere – electronic si pe suport de hartie – vor functiona in paralel, pentru a facilita tranzitia catre depunerea numai in format electronic a documentelor mentionate. incepand cu data de 01.01.2019, documentatia va fi inaintata exclusiv in format electronic.

Articolul precedentMedicii de familie: „Nu mai stampilam trimiteri si retete!”
Articolul următorZiua Mondiala a Hepatitei – Apelul Organizatiei Mondiale a Sanatatii