Ancheta Salvați Copiii: Aproape jumătate dintre elevii din țară, victime ale violenței din mediul școlar

0
1192
Foto: Facebook/ Salvati Copiii Romania
„Cum te-ai simți știind că copilul tău este ca o pradă, rănit și speriat, în fiecare zi? Și mai dureros, cum ai reacționa dacă ai afla că, de fapt, copilul tău este prădătorul?” este întrebarea adresată fiecărui părinte de organizația Salvați Copiii România.
O anchetă a organizației caritabile realizată în urmă cu doi ani dezvăluie o realitate îngrijorătoare: „peste 80% dintre elevii din România au fost martori la acte de bullying în mediul școlar, 49% afirmă că au fost victime ale bullying-lui, în timp ce peste un sfert dintre elevi 27% admit că s-au aflat în poziția de autor al actelor de bullying”.
„În plus, aceste situații de bullying se perpetuează în mediul online, ceea ce expune copiii la o umilință permanetă ce se transformă în depresie sau chiar gânduri de suicid” – avertizează specialiștii Salvați Copiii.

Salvați Copiii: agresori sau victime?

Dar, în timp ce mulți se concentrează pe victime, care suferă în tăcere, este esențial să ne punem și întrebarea: ce facem cu agresorii? – subliniază reprezentații organizației:
„Acești copii, adesea etichetați drept <<bully>>, pot fi, de asemenea, victime ale unor traume nevăzute, exprimându-și durerea prin violență împotriva altora.
Soluția nu este simplă, dar începe cu un efort comun între părinți și școli de a preveni astfel de situații” – atenționează aceștia.
Foto: Facebook/ Salvati Copiii Romania
Articolul precedentSecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete: Investiție de 150 milioane euro prin PNRR, 207 spitale din întreaga țară vor fi complet digitalizate
Articolul următorDoi din cei opt formatori experți internaționali GFARC pe care îi are Europa sunt români. Cine sunt cei doi experți de la Crucea Roșie Română