Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete: Investiție de 150 milioane euro prin PNRR, 207 spitale din întreaga țară vor fi complet digitalizate

0
348

Un număr de 207 spitale din întreaga ţară vor fi complet digitalizate prin PNRR, a transmis, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete:

„Ministerul Sănătății a marcat un pas vital pentru digitalizarea sistemului public de sănătate:

– 207 spitale din întreaga țară vor fi complet digitalizate, prin programul PNRR, cu o investiție totală de 150 de milioane de euro.

– Digitalizare înseamnă inclusiv securizarea accesului la sistemul digital al spitalelor, înseamnă digitalizare retroactivă a arhivelor, înseamnă fluxuri digitalizate de date și un sistem integrat și interoperabil al datelor.

– Mai presus de orice, digitalizarea sistemului sanitar înseamnă, pe scurt, timp câștigat. Enorm de mult timp.

– Experiența pe care am acumulat-o lucrând în ATI m-a învățat multe. Dar un lucru este cert: diferența dintre viață și moarte se măsoară, de multe ori, în câteva secunde. Spun asta pentru că așa poate putem aprecia mult mai bine valoarea unui minut” – se menționează într-o postare pe pagina de Facebook a secretarului de stat.

Articolul precedentCele mai bune spectacole de teatru online, live, pentru românii cu dizabilități
Articolul următorAncheta Salvați Copiii: Aproape jumătate dintre elevii din țară, victime ale violenței din mediul școlar