Noua lege a sanatatii a starnit reactii din partea Aliantei pentru Sanatate din Romania, care sustine ca aceasta lege avantajeaza anumite persoane si grupuri de interese. Iar asta in conditiile in care Alianta a sustinut de nenumarate ori necesitatea unei concurente loiale pe piata serviciilor medicale din Romania, potrivit presedintelui Aliantei pentru Sanatate din Romania, Cristian Hotoboc.

a€œServiciile medicale private reprezinta o alternativa pentru asigurat si un factor de dezvoltare a calitatii intr-un domeniu care a suferit intotdeauna la acest capitol. Aceste deziderate au fost promovate in pofida opozitiei acerbe din partea unor reprezentanti ai autoritatilor statului care din varii motive nu au acceptat o concurenta loiala si au promovat interese proprii. Privatizarea serviciilor medicale a fost facuta cu mult timp in urma, cu exceptia celor de urgenta, ai caror furnizori privati nu sunt acceptati in structura a€œ112″ ca parteneri reali. Asteptam reactiile autoritatilor si rezolvarea acestei situatii. Este anticoncurential sa impiedici implicarea pe aceasta piata a furnizorilor privati de servicii medicale de urgenta care respecta standardele europene si care in acest moment sunt autorizati de Ministerul Sanatatii sa intervina la orice nivel de urgenta, doar pentru ca exista un serviciu national de urgenta, SMURD”, se arata intr-un comunicat de presa remis de Alianta pentru Sanatate.

Totodata, Alianta pentru Sanatate din Romania isi exprima ingrijorarea fata de faptul ca in proiectul noii legi a sanatatii asiguratorilor privati li se permite detinerea de lanturi de furnizori de sanatate, fapt care este total anticoncurential si dezavantajeaza toti furnizorii de servicii medicale de pe piata romaneasca.

Mai multe informatii despre noua lege a sanatatii puteti citi intr-o stire aici, iar prevederile proiectului privind legea sanatatii pentru 2012 le gasiti aici.