Alegerile pentru organele de conducere ale Colegiul Medicilor din Romania, partial invalidate

0
24

Comisia Electorala Centrala a refuzat sa valideze alegerea organelor de conducere ale Colegiului Medicilor din Romania, care aveau deja doua mandate succesive. Prin urmare, alegerile au fost partial invalidate.

„inca din urma cu 6-7 luni am aratat legiuitorului ca, in multe alte tari din Europa nu exista o limitare a numarului de mandate si ca nu exista un motiv pentru limitare. Legiuitorul a inteles si a procedat in consecinta, drept pentru care ii multumim si pe aceasta cale. Promulgarea modificarii legislative s-a facut in timp constitutional. Este adevarat ca opinia noastra a fost ca putem cu toti candida si in mod legitim am dori sa o facem. Opinia exprimata de noi aici a fost impartasita in judete cu larga majoritate. Comisia Electorala Centrala a primit mandat sa organizeze si sa vegheze la legalitatea alegerilor, insa nu a impartasit opinia noastra, astfel incat a invalidat partial alegerile. Aceasta intamplare care poate parea nefericita este totusi benefica in masura in care ne prilejuieste o scurta reflexie despre onorabilitate”, se precizeza pe site-ul Colegiului Medicilor din Romania.

Alegerile pentru structurile de conducere ale Colegiilor Medicilor au fost invalidate in 35 de judete, potrivit unui comunicat de presa al Aliantei Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical din Romania. Astfel, actuala conducere a Colegiului Medicilor din Romania va ramane in functie pana la organizarea unei noi runde de alegeri, care vor fi organizate sub noul regulament, fara limitarea numarului de mandate.

Ad in title

Articolul precedentPeste 1 milion de cazuri noi de boli cu transmitere sexuala sunt depistate in lume in fiecare zi
Articolul următorDeformarile coloanei vertebrale, printre afectiunile intalnite frecvent la copii si adolescenti