Albastrul de metilen – un posibil leac pentru Altzheimer si Parkinson

0
353

Albastrul de metilen, utilizat in concentratii foarte mici, incetineste procesul de imbatranire celulara si intensifica functia mitocondrica, oferind posibilitatea suferinzilor de Altzheimer si Parkinson de a avea o viata mai lunga si mai sanatoasa.

Rezultatele cercetarilor efectuate au aratat ca albastrul de metilen are rolul de a preveni sau incetini declinul functiei mitocondriale.

Functionarea sanatoasa a mitocondriilor este foarte impotanta, intrucat acestea reprezinta principalii furnizori de energie pentru celulele umane si animale.

Afectiunea Altzheimer este caracterizata prin disfunctia mitocondriala, pe care albastrul de metilen o imbunatateste. Datorita acestei caracteristici, albastrul de metilen mareste rezerva de mitocondrii din creier.

Rezultatele cercetarilor ar putea fi remarcabile, avand in vedere ca un medicament obisnuit si ieftin, precum albastrul de metilen, ar putea trata afectiuni foarte grave.

Albastrul de metilen a fost descoperit in 1891 si este folosit in tratamentul methemoglobinei, o boala de sange. intrucat era cunoscut faptul ca, in concentratii mari, albastrul de metilen poate afecta creierul, nimeni nu a luat in consideratie posibilitatea sa experimentarii efectelor acestuia, folosind concentratii mici.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentOamenii de stiinta confirma – alcoolul infrumuseteaza
Articolul următorStresul pe durata sarcinii determina aparitia schizofreniei la copil