Scutece fara chimicale

0
197

Producatorii de scutece au scos pe piata scutecele eco, fara chimicale, care feresc bebelusii de riscurile produse de scutecele de pana acum, despre care se spune ca ar fi continut unele substante chimice nocive. Piata romanesca a adoptat de curand acesta inventie, foarte la moda in statele occidentale.

Despre scutecele pentru bebelusi, de o mare diversitate in ultimii anii, se spune ca ar contine unele substante chimice folosite pe post de absorbanti, de exemplu, cum e cazul poliacrilatului de sodiu. Mai mult, scutecele sunt confectionate din fibre de bumbac albite cu clor si parfumate cu diferite parfumuri sintetice care intrate in contact cu pielea bebelusilor ar putea cauza aparitia unor afectiuni dermatologice extrem de neplacute pentru cei mici. Aceste scutece contin si o alta substanta, dioxina, rezultata in urma inalbirii cu clor, pe care cercetatorii au plasat-o printre principalii agenti cancerigeni.

Scutecele eco, fara chimicale, reduc riscurile producerii unor iritatii, sau a unor afectiuni grave datorita continutului de celuloza naturala si a lipsei substantelor sintetice. Acest tip de scutece sunt recomandate in special bebelusilor cu unele probleme dermatologice, cum ar eczeme sau alte afectiuni ale pielii. Acest tip de scutece pot fi de unica folosinta sau lavabile, din canepa bio si bumbac organic absorbant. Dincolo de faptul ca uneori pot fi ieftine, scutecele bio sunt si foarte blande cu mediul fiind degradabile.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentOamenii de stiinta confirma – alcoolul infrumuseteaza
Articolul următorStresul pe durata sarcinii determina aparitia schizofreniei la copil