Ajutor pentru ochelari pentru copiii din București

0
431

Patru mii de copii din București care au nevoie de ochelari vor primi ajutor financiar din partea Primăriei Capitalei. Este vorba de proiectul “Clar pentru copii” care urmează să fie derulat prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și care prevede decontarea contravalorii unei perechi de ochelari pentru copii, în limita a 500 de lei.
Proiectul are drept scop ameliorarea sau remedierea problemelor oftalmologice și va fi supus dezbaterii Consiliului General în ședința ordinară din această lună.
Programul se adresează copiilor cu vârste între 0 și 17 ani care au o recomandare de la medicul specialist.
“Sprijinul financiar se va acorda o singură dată şi va reprezenta contravaloarea unei perechi de ochelari. În cazul în care valoarea ochelarilor achiziţionaţi, dovedită prin documente justificative, este mai mică de 500 de lei, ASSMB va deconta exclusiv suma respectivă. Dacă valoarea depăşeşte 500 de lei, se va deconta suma maximă de 500 de lei.”, a scris primarul general al Capitalei pe Facebook.

Criterii de eligibilitate:

– Domiciliul stabil sau viză de reședință în București, obținută cu cel putin șase luni înainte de depunerea cererii, pentru beneficiari minori având vârsta peste 14 ani, iar în cazul beneficiarilor minori care nu au împlinit vârsta de 14 ani, reprezentantul legal trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de resedinţă în Bucureşti cu cel puţin șase luni înainte de depunerea cererii;
– Recomandare medicală de la medicul specialist/primar.
Proiectul se va derula în perioada 2020-2021.

Articolul precedentTumoră gigant extirpată în premieră la SMU Caransebeș
Articolul următorNoi norme de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare