Aerul conditionat poate cauza dureri acute de coloana vertebrala

0
155

Aerul conditionat, desi atat de cautat in perioadele cu temperaturi ridicate, poate provoca o serie de afectiuni. Printre acestea se numara si durerile acute de coloana vertebrala, potrivit unui comunicat de presa.

Asadar, indiferent daca vorbim despre copii sau despre adulti, nici o persoana nu este imuna la expunerile repetate la curentii reci produsi de aparatele de aer conditionat, cu atat mai putin daca are afectiuni ale coloanei cauzate de dureri musculare sau de probleme osteoarticulare. Prin urmare, atat persoanele sanatoase, cat si cele care se confrunta frecvent cu dureri de spate ar trebui sa evite sa petreaca prea mult timp in incaperi cu temperaturi scazute, potrivit specialistilor.

Printre afectiunile agravate de temperaturile scazute se numara: discopatia, scolioza, spondiloza, lombosciatica, lumbago si cifoza.

Problemele de la nivelul coloanei debuteaza cu modificari ale proprietatilor fizico-chimice ale discurilor intervertebrale, care pierd din grosime si din mobilitate. Mai mult, se schimba conturul suprafetei articulare, muschii si ligamentele devin flasce si mai putin elastice apoi, apare faza instabilitatii. Vertebrele se vor misca mai mult decat trebuie sau decat se intampla in mod normal, miscarea antrenand dupa sine un efect de tip foarfece cu dureri si scadere a mobilitatii corpului. Durerile de spate pot fi percepute direct in zona afectata, dar pot fi simtite si in alta parte a corpului (radianta).

in cazul aparitiei durerilor provocate de expunerea la rece a coloanei cele mai eficiente si non-invazive tratamente constau in decompresie, mobilizare si exercitii fizice sub supraveghere de specialitate. Mai mult, hidratarea suficienta poate sustine recuperarea in astfel de blocaje, asociata cu odihna.

Articolul precedentLectori universitari de renume din tara si strainatate prezenti la Şcoala de Vara Neurodiab 2015, 17-18 iulie 2015
Articolul următorStudiu: Oamenii de stiinta au descoperit cum o mutatie genetica este cauza autismului