Adolescenti tratati impotriva dependentei de telefonia mobila

0
191

Doi adolescenti de 12 si 13 ani au fost adusi intr-un centru specializat din Lleida /nord-estul Spaniei/ pentru a fi tratati impotriva „dependentei de telefonia portabila”, potrivit unei responsabile a institutiei, citata duminica, in editia sa online, de ziarul El Mundo.

„Au fost adusi din cauza dependentei lor de a€šMessengera€™ /sistemul de trimitere a mesajelor rapide prin Internet/, dar noi am vazut ca ei au si o dependenta de telefonul portabil”, a declarat Maite Utges, directoarea unui centru de pedopsihiatrie din Lleida.

Cei doi adolescenti detineau telefoane mobile de un an si jumatate, utilizandu-le fara incetare si fara un control din partea parintilor, ceea ce a contribuit la esecul scolar al amandurora, explica in continuare responsabila Centrului de sanatate mentala infantila si juvenila din Lleida.
Tratamentul celor doi tineri pacienti va dura cel putin doi ani, potrivit dnei Utges care estimeaza ca acestora nu le este usor sa se desprinda de un astfel de obicei dupa ce au petrecut in medie cinci-sase ore zilnic pe mobil.

Centrul din Lleida are particularitatea de a ingriji in total 20 de copii si adolescenti impotriva dependentei lor de Internet, precizeaza El Mundo.

Agentia antidrog spaniola estimeaza ca aproximativ 10 % dintre adolescentii Madridului sufera de dependenta de telefon portabil sau Internet.

Varsta medie a primei achizitionari a unui telefon portabil la tinerii spanioli este de 12-14 ani, in timp ce expertii recomanda ca el sa nu le fie cumparat inainte de a implini 16 ani, subliniaza cotidianul spaniol.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentUE a incetat importul de miere de albine din Moldova
Articolul următorInvestitie medicala de 2,7 milioane euro in Bacau