Angajatii din call-center-uri afectati masiv de probleme psihice

0
223

O treime din angajatii de la Call-Center-urile din Germania au mers in 2006 sa se trateze pentru diferite probleme psihice, asa cum reiese din datele publicate sambata, 14 iunie, de Casa de Asigurari de Sanatate pentru Personalul Tehnic (Techniker Krankenkasse – TK) la Duesseldorf, scrie publicatia online Netzeitung.

in anul 2006, media de imbolnaviri la cetatenii germani a fost de circa 11 zile pe persoana, cauzele fiind nu doar de natura fizica ci si psihica, la aceasta ultima categorie evidentiindu-se angajatii din Call-Center-uri, dintre care aproape o treime au avut de luptat cu diverse afectiuni de natura psihica. Circa 32 la suta din angajatii din acest sector au fost diagnosticati astfel cu „tulburari psihice”. Nicio alta grupa profesionala nu a inregistrat valori asa de mari in ce priveste problemele de natura psihica precum cea a angajatilor din Call-Center-uri, la celelalte grupe profesionale procentajul fiind in medie de 22 la suta. O alta grupa profesionala supusa unor presiuni psihologice majore mai este reprezentata de angajatii din sectorul pedagogic si cel social, asa cum reiese din datele furnizate de TK.

Procentaje diferite ale imbolnavirilor psihice au mai fost inregistrate si la alte profesiuni academice sau tehnice cu inalta calificare, numarul de zile de boala pe motive de probleme psihice variind intre 16 zile la angajatii de la Call-Center-uri si 5 zile la fizicieni sau matematicieni. Pentru realizarea studiului au fost luate in considerare meseriile in care lucrau la inceputul lui 2006 500 de barbati si 500 de femei inregistrati la Casa de Asigurari de Sanatate pentru Personalul Tehnic, cu varste cuprinse intre 20 si 64 de ani.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentUE a incetat importul de miere de albine din Moldova
Articolul următorInvestitie medicala de 2,7 milioane euro in Bacau