Administrarea unei doze booster de vaccin Pfizer pentru copiii între 5 şi 11 ani, autorizată în SUA

0
373

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat utilizarea unei doze booster de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a anunţat marţi FDA, relatează Reuters.

Autorizaţia FDA face ca toate persoanele din Statele Unite cu vârsta peste 5 ani să devină eligibile pentru doze booster de vaccin Pfizer împotriva COVID-19, deşi este necesar şi acordul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA în acest sens.

Copiii cu vârsta sub cinci ani nu sunt încă eligibili pentru un vaccin anti-COVID-19 în Statele Unite.

„Deşi în majoritatea cazurilor COVID-19 tinde să fie mai puţin sever la copii decât la adulţi, în urma valului Omicron un număr mai mare de copii s-au îmbolnăvit şi au fost spitalizaţi”, a declarat comisarul FDA, Robert Califf, într-un comunicat.

Guvernul american a cerut populaţiei să îşi facă doze booster de vaccin anti-COVID, iar celor nevaccinaţi care prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 sau de deces să se imunizeze.

Nu se ştie însă care este cererea pentru o doză booster pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Doar 28,8% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani sunt complet vaccinaţi, conform celor mai recente date CDC.

Articolul precedentModificări în reglementările privind prescripția medicală electronică pentru medicamente. Ordinul, în Monitorul Oficial
Articolul următorComponența și atribuțiile comisiilor de soluționare a contestațiilor procesului-verbal de cercetare a cazului de boală profesională