Activitatea in blocul operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala Bucuresti, suspendata

0
44

Activitatea in blocul operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala Bucuresti va fi suspendata incepand cu data de 18 iulie, ca urmare a deciziei luate de inspectorii sanitari ai Directiei de Sanatate Publica Bucuresti (DSP), se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii. Pana la data mentionata toti pacientii din saloane trebuie externati.

Inspectorii au mai verificat spitalul si in luna ianuarie 2016, cand au constatat necesitatea unor lucrari de reparatii si de igienizare a blocului operator situat la etajul al treilea al unitatii. in urma controlului, inspectorii au dispus realizarea unui plan de conformare si executarea lucrarilor in termenele asumate de spital. Pe 28 iunie, Inspectia a efectuat un recontrol si a observat nerespectarea termenelor din planul de conformare. Lucrarile de igienizare si reparatie nu au fost efectuate, desi spitalul a cerut lunar Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti fondurile necesare, se mai arata in comunicatul de presa.

Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala Bucuresti are doua blocuri operatorii: unul septic si unul aseptic. Masura suspendarii se refera la cel aseptic, iar igienizarea trebuie facuta nu numai in sala de operatii, ci si in incaperile conexe acesteia: saloane, holuri de acces, sala de pansamente si anexele.

Cazurile care urmau sa fie tratate in blocul operator aseptic vor fi redirectionate catre alte spitale.

Pentru reluarea activitatii in blocul operator aseptic, spitalul trebuie sa efectueze lucrarile de reparatii si igienizare si sa depuna cerere in acest sens la DSP Bucuresti.

Articolul precedentLa Cluj-Napoca incepe Dental Management Summer University
Articolul următorVirusul Zika a fost confirmat in Romania: o tanara de 27 ani, care a vizitat Insula Martinica, a fost infectata