Asociatia Romana de Hipnoza: Dormim cu 20% mai putin ca acum 100 de ani

0
24

Insomnia este din ce in ce mai intalnita in prezent in randul populatiei de pe intreg globul. Potrivit statisticilor, omul modern doarme cu 20% mai putin fata de acum 100 de ani, 30% din populatie se confrunta cu aceasta tulburare, iar femeile sunt de 2 ori mai predispuse la insomnie decat barbatii, se arata intr-un comunicat de presa primit la redactia www.sanatateatv.ro .

Specialistii spun ca motivele pentru care apare insomnia sunt multiple. Cateva dintre cauzele cele mai frecvent intalnite sunt stresul, dependenta de tehnologie si confuziile tot mai dese facute de creier atunci cand trebuie sa distinga ziua de noapte. Toate acestea nu trec fara a lasa urme asupra starii de sanatate.

„Toti acesti factori perturbatori ne tin treji, iar adeseori constatam ca nu reusim sa adormim decat la ora 3 dimineata, iar la ora 7 ne trezim foarte obositi si trebuie sa mergem la munca. in timp, insomnia are efecte foarte grave asupra sanatatii noastre, deoarece functiile neurologice nu au reusit sa se refaca in timpul somnului, vom lua in greutate si vom suferi de stari de anxietate, pierderi frecvente de memorie si lipsa de luciditate”, a declarat Angela Nutu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, in comunicatul de presa.

Ad in title

Pentru a scapa de insomnie, specialistii recomanda ca primul pas facut in acest sens sa fie identificarea naturii acestei insomnii (medicala sau psihologica). Totodata recomanda sa nu se administreze somnifere daca nu s-a consultat un medic in prealabil.

Pe de alta parte, specialistii recomanda ca inainte de somn, cu o jumatate de ora, persoana care se confrunta cu insomnie sau cu un somn neodihnitor sa nu mai foloseasca telefonul, tableta, computerul sau televizorul sau sa citeasca o carte la o lumina difuza, se mai arata in comunicat.

Articolul precedentLa Cluj-Napoca incepe Dental Management Summer University
Articolul următorVirusul Zika a fost confirmat in Romania: o tanara de 27 ani, care a vizitat Insula Martinica, a fost infectata