Acomodarea la schimbarile de fus orar, posibila cu ajutorul unui medicament!

0
388

Problemele legate de adaptarea la un nou fus orar pot fi acum rezolvate cu ajutorul unui medicament. Acesta are la baza melatonina, substanta considerata hormonul somnului. Un nou fus orar poate provoca dezechilibre, dand peste cap somnul, digestia si secretia hormonilor. Ceasul intern sau ritmul circadian al organismului va fi astfel tulburat, iar intervalele de timp la care corpul simte nevoia de hrana, odihna sau activitate nu vor mai fi regulate.

Pastila numita Tasimelteon va fi de un mare folos tuturor celor care isi schimba des turele de munca si fusul orar si care au probleme de acomodare. Specialistii endocrinologi sustin ca acest medicament ofera posibilitatea de reglare a ceasului intern al organismului, in functie de ceasul de la mana.

Datorita schimbarilor de program poate sa apara insomnia, modificari ale batailor inimii , senzatia de foame la ore nepotrivite, starea de oboseala sau lipsa de randament. in mod natural, concentratia de melatonina creste pe timpul noptii si scade ziua. Astfel , tratamentul cu acest hormon poate ajuta la reglarea somnului.

Pentru a trece mai usor peste aceste modificari este important sa va cunoasteti propriul ritm somn-veghe, sa aveti mese bogate in proteine, deoarece acestea va energizeaza, si sa beneficiati de cat mai multa lumina in jur pentru a ramane treaz.

Articolul precedentCele mai mari nume din medicina romaneasca, la Gala SanatateaTV!
Articolul următorSocietatea Romana de Cardiologie a primit Premiul pentru cea mai dinamica societate medicala!