Acad. prof. univ. dr. L. M. Popescu a primit „Nobelul pentru Cardiologie”

0
236

Acad. prof. univ. dr. Laurentiu Mircea Popescu a primit a€œMedalia de Merit” pentru 2012 a Academiei Internationale de Cercetari Cardiovasculare. Aceasta distinctie este considerata de varfurile medicinei internationale un adevarat premiu Nobel pentru cardiologie.

a€œPentru mine inseamna foarte mult. Ca sa o luam de departe, aceasta onoare se imparte cu un profesor de la Universitatea Harvard. Şi chiar daca o impartim, valoarea morala, ideatica, stiintifica, inainte de orice, va ramane. Este cred cel mai important semn de recunoastere a valorii stiintifice din ultimii ani a unui reprezentant al scolii de medicina romanesti, bucurestene, a unor traditii de la Institutul Victor Babes”, a declarat acad. prof. univ. dr. Laurentiu Mircea Popescu, director general al Institutului Victor Babes.

Importanta unei astfel de aprecieri internationale a fost recunoscuta si de specialisti reputati din Romania. Potrivit acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, „distinctia este extraordinara cu atat mai mult cu cat stim ca in tara la noi avem dificultati in ceea ce priveste cercetarea. Iata ca perseverenta in munca si, as spune eu fara sa exagerez, geniul in cercetare a dus la aceasta descoperire. Este un moment absolut deosebit in existenta noastra academica, universitara, in cercetarea din Romania”.

Acad. prof. univ. dr. L. M. Popescu, cunoscut drept parintele telocitelor, este primul roman care primeste o astfel de distinctie. Medalia a fost acordata cu prilejul celui de-al 10-lea Congres International al Societatii de Medicina Adaptativa organizat de Institutul National de Cercetari Medicale „Victor Babes” la Bucuresti, in perioada 7-10 iunie 2012.

Articolul precedentPrimul studiu clinic pentru un vaccin impotriva bolii Parkinson a fost lansat la Viena
Articolul următorPersoanele de varsta mijlocie care dorm mai putin de 6 ore pe noapte prezinta un risc crescut de atac vascular cerebral