Primul studiu clinic pentru un vaccin impotriva bolii Parkinson a fost lansat in premiera mondiala la o clinica privata din Viena.

Vaccinul impotriva maladiei Parkinson poarta denumirea de PD01A si va fi testat pe un grup de 32 de pacienti, pe o perioada de 12 luni. Astfel, studiul va dura pana la sfarsitul anului 2013.

Scopul vaccinului este de a distruge proteina alpha-synucleina, importanta in declansarea si evolutia bolii Parkinson . Mai exact, acest nou vaccin ajuta organismul sa produca anticorpii necesari distrugerii acestei proteine. Potrivit cercetatorilor, vaccinul se concentreaza asupra cauzelor maladiei Parkinson si nu doar asupra ameliorarii simptomelor.

Noutatea acestui studiu consta in faptul ca oamenii de stiinta folosesc pentru prima data imunoterapia in tratamentul bolii Parkinson. Totodata, studiul beneficiaza de sprijinul financiar al unui actor american care a donat o suma importanta de bani. Maladia Parkinson este o boala neurodegenerativa, progresiva, care presupune pierderea graduala a celulelor nervoase din creier. La nivel global, statisticele au aratat ca sunt intre 7-10 milioane de oameni afectati de boala Parkinson.