Abordarile moderne in tratarea arsurilor pediatrice – Workshopul Clubului European pentru Arsuri Pediatrice

0
22

Editia 2016 a Workshop-ului anual al Clubului European pentru Arsuri Pediatrice are loc, in premiera, in Romania.Organizat impreuna cu Asociatia Chirurgilor Plasticieni din Romania evenimentul se desfasoara in perioada 4-7 octombrie 2016, la Hotelul Crowne Plaza, Bucuresti.

Workshop-ul este dedicat specialistilor implicati in tratarea arsurilor pediatrice, ale caror eforturi se concentreaza, pe langa tratamentul medical propriu-zis, si pe reintegrarea sociala a copiilor afectati.

Arsurile au fost a patra cauza de deces prin accidente neintentionate in randul copiilor cu varste pana la 14 ani, arata o statistica din 2012 a Institutului National de Sanatate Publica.

Ad in title

„Din pacate, multi copii lasati singuri in casa de parinti devin victime ale incendiilor domestice sau se oparesc si ajung la spital cu arsuri pe mai mult de jumatate din suprafata corpului, ingrijirea lor fiind o adevarata provocare pentru profesionisti. Workshop-ul Clubului European de Arsuri Pediatrice este o oportunitate foarte importanta pentru specialistii care asigura tratarea copiilor care au suferit arsuri, oferind solutii aplicate pentru principalele probleme din practica clinica si care vor contribui, cu siguranta, la cresterea calitatii ingrijirii copiilor cu arsuri din tara noastra.”, a declarat Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, presedintele Societatii Romane pentru Arsuri Pediatrice si presedintele Workshop-ului.

Programul Workshop-ului este structurat in sesiuni practice, respectiv sesiuni de prezentari orale si postere. Astfel,prima zi a evenimentului va avea ca tema centrala pacientii cu arsuri severe, leziuni care pot creste riscul de mortalitate a copiilor afectati. De altfel, principala cauza a deceselor prin arsuri ale copiilor ramane faptul ca acestia sunt lasati nesupravegheati de parinti.

Dezbaterile vor continua cu abordarea perspectivelor pentru dezvoltarea profesionala a echipelor de specialisti care se ocupa cu tratarea arsurilor pediatrice. Evenimentul urmareste, printre altele, ca specialistilor romani sa li se asigure accesul la cele mai recente recomandari internationale cu privire la tratamentul arsurilor la copii.

Cea de-a doua zi a Workshop-ului va debuta cu o sesiune destinata problemei cicatricilor si metodelor de prevenire si de reconstructie ale acestora. in majoritatea cazurilor, copiii cu cicatrici vizibile provocate de arsuri intampina dificultati in acceptarea lor de catre societate, ca urmare a prejudecatilor sau stereotipurilor. De aceea, in cadrul workshop-ului, se va pune accent si pe strategiile de incluziune sociala a copiilor afectati de arsuri.

Ultima zi a evenimentului va fi rezervata unor sesiuni de prezentari orale si de postere, ce vizeaza noi abordari in tratamentul chirurgical al arsurilor pediatrice, impactul arsurilor la nivelul mainilor copiilor, epidemiologia arsurilor la bebelusi, precum si interferentele virusului herpetic uman tip 6 ADN cu ranile cauzate de arsuri la copii.

Organizatorii stiintifici ai Workshopului Clubului European pentru Arsuri Pediatrice sunt:

a· Clubul European pentru Arsuri Pediatrice

a· Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania

a· Asociatia Europeana de Arsuri

a· Societatea Romana pentru Arsuri Pediatrice

a· Societatea Romana de Arsuri

a· Academia de stiinte Medicale

Evenimentul este creditat de Colegiul Medicilor din Romania.

Management eveniment: Sanatatea Press Group – Expertul tau in comunicare pe domeniul medical

Articolul precedentSpecialist: Stomatita aftoasa recurenta este asociata cu predispozitia genetica, precum si cu fumatul sau stresul
Articolul următorSpecialisti: Gravidele, varstnicii, pacientii cronici, vulnerabili in fata gripei. Vaccinarea, metoda eficienta de preventie