Abecedarul de Nutritie, realizat de prof. univ. dr. Nicolae Hancu, a fost lansat la Bucuresti

  0
  240

  Medici specialisti, nutritionisti, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, dar si ai presei si ai societatii civile au luat parte la lansarea in Bucuresti a Abecedarului de Nutritie, probabil unul dintre cele mai importante ghiduri de alimentatie sanatoasa.

  Abecedarul de Nutritie, care poate fi considerat o carte de capatai in alimentatia sanatoasa dupa cum a subliniat acad. Eugen Simion, reprezentant al Academiei Romane, a fost realizat de prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si personalitate cu autoritate in domeniul sanatatii, si editat de Sanatatea Press Group.

  „Abecedarul de Nutritie a fost scris in contextul in care alimentatia in randul populatiei este tot mai nesanatoasa, dar si in contextul in care numarul pseudo-nutritionistilor a inceput sa creasca. Abecedarul de Nutritie vine in ajutorul populatiei cu zece lectii prin intermediul carora oamenii pot invata ce inseamna o alimentatie sanatoasa”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hancu.

  Pe langa autorul cartii, prof. univ. dr. Nicolae Hancu, si acad. Eugen Simion, care a fost prezent la lansare, sustinator al unei alimentatii sanatoase este si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Potrivit consilierului de comunicare in Ministerul Educatiei, Corina Plesa, este nevoie de educatie in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa, iar aceasta educatie ar trebui sa vizeze atat copiii, cat si parintii.

  Cei prezenti la lansarea Abecedarului de Nutritie au avut ocazia de a afla in mod direct de la una dintre persoanele cele mai avizate sa vorbeasca despre alimentatie raspunsuri la diverse intrebari legate de nutritie si, in acelasi timp, au putut primi sfaturi referitoare la alimentele pe care ar trebui sa le consume.

  Lansarea Abecedarului de Nutritie a avut loc in data de 15 iunie 2012, la Libraria Bastilia, si s-a finalizat cu o sesiune de autografe si o cupa de sampanie.

  Articolul precedentMinisterul Sanatatii va pastra doar cateva dintre programele nationale
  Articolul următorConsultati medicul pediatru inainte de a merge cu copilul in concediu