Sub sloganul „Comunicare pentru sanatate. Sanatate pentru pacienti”, Sanatatea Media Group a organizat in perioada 14 – 16 iunie 2012, a doua editie a Conferintei Nationale a Pacientilor, eveniment ce a mijlocit dialogulintre pacienti, autoritatile din domeniul sanitar sispecialisti. in cele trei zile de dezbateri, peste 200 de participanti au discutat pe marginea problemelor cu care se confrunta sistemul sanitar romanesc, cautand solutii viabile pentru imbunatatirea conditiei pacientului roman. in cadrul conferintei o pozitie privilegiata au avut-o subiectele de educatie medicala a pacientilor.

Continuand seria conferintelor dedicate pacientilor si mai ales demersurile facute cu prilejul zilei europene a pacientilor din 13 martie 2012, editia a doua a acestui eveniment a adus in centrul atentiei problematica pacientului roman, pacient european. S-au conturat solutii atat in ceea ce priveste respectarea drepturilor pacientilor cat si in rezolvarea unor probleme punctuale cu care se confrunta fiecare asociatie de pacienti, in parte. De altfel, prin demersurile facute de organizatorii Conferintei Nationale a Pacientilor, viitoarea lege a sanatatii va contine si un capitol consacrat exclusiv legii pacientului.

Referitor la noua lege a Sanatatii, ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi prezent la eveniment, a declarat ca „proiectul de lege este gata ȋntr-o primǎ formǎ si va include si legea drepturilor pacientilor discutata aici la dumneavoastra in 13 martie 2012. Dupǎ ce va fi asumata si politic de cǎtre comisiile de specialitate, va fi pusa pe site-ul Ministerului.”

in cele trei zile de dezbateri, pacientii au luat parte la discutii despre pricipalele boli care sufera. De asemenea, au primit sfaturi din partea specialistilor din domeniu si au participat la workshopuri interactive pe diferite tematici: bolile cronice, bolile cardiovasculare, afectiunile urologice, afectiuni digestive si metabolice, bolile aparatului reproducator, afectiuni oncologice, afectiuni pulmonare, boli hepatice, boli infectioase si boli rare. O atentie deosebita a fost acordata oncopediatriei, un domeniu sensibil, dar si infertilitatii, care a devenit o adevarata problema de sanatate public.

La eveniment au participat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, conf.univ.dr. Florian Bodog, ministru secretar de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Marius Filip, medic sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, prof.univ.dr. Florian Popa, membru al Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, prof.univ.dr. Vlad Tica, vicepresedinte Asociatia Europeana a Medicilor de Spital, acad. prof. univ. dr. Bogdan Marinescu, presedinte Societatea Romana de Obstetrica Ginecologie, dr. Marius Savu, directorAdministratia Spitalelor Bucuresti, conf. univ.dr. Cristian Celea, fost presedinte al CNAS, prof. univ. dr. Mircea Beuran si prof. univ. dr. Daniela Bartos – fosti ministri ai Sanatatii, prof. univ. dr. Petrisor Geavlete, sef Sectie Urologie Spitalul Sf Ioan, conf. univ. dr. Monica Dragomir, sef Sectie Oncopediatrie Institutul Oncologic Bucuresti, prof. univ. dr. Constantin Ionescu Targoviste, presedintele Asociatiei Medicale Romane.