A XI-a editie a Ceremoniei de Decernare a Premiilor de Excelenta 2015 Academician Marin Voiculescu s-a desfasurat astazi

0
17

Cea de-a XI-a editie a Ceremoniei de Decernare a Premiilor de Excelenta ale Fundatiei „Academician Marin Voiculescu” s-a desfasurat astazi, 2 decembrie 2015, in prezenta unor personalitati de marca ale lumii medicale, academice, stiintifice si culturale romanesti.

Amfitrionul manifestarii a fost prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, iar laudatio pentru personalitatile premiate au fost sustinute de Dumitru Costin – presedinte Blocul National Sindical, Sorin Dimitriu – vicepresedinte Camera de Comert si Industrie a Romaniei, soprana Mariana Nicolescu, prof. univ. dr. Alexandru Şerbanescu, Andrei Dimitriu – director general Filarmonica „George Enescu” si istoricul si criticul de arta Radu Varia.

in cadrul editiei din 2015 a ceremoniei au fost premiate premiate personalitati remarcabile ale vietii stiintifice si culturale din Romania. Astfel, premii de excelenta au fost oferite: prof. univ. dr. Dorin Sarafoleanu – personalitate care a infiintat in 1971 Clinica O.R.L. din cadrul Spitalului Clinic Sf. Maria din Bucuresti, prof. univ. dr. Ioan Lascar – presedinte de onoare al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania, prof. univ. dr. Dan Dediu – rector al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti (2008-2012), prof. univ. dr. Ovidiu Bajenaru – presedinte de onoare Societatea de Neurologie din Romania, prof. univ. dr. Ion Deaconescu – presedinte Academia Internationala „Mihai Eminescu”, Ovidiu Şandor – cel care a infiintat in 2015 Fundatia Art Encounters, prof. univ. dr. Nicolae Victor Zamfir – director general Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, dr. Monica Hortopan – serviciul de Anatomie patologica din cadrul Institutului Clinic Fundeni. De asemenea, in cadrul ceremoniei un premiu a fost oferit elevei Florentina Belu din Giurgiu.

Ad in title
Articolul precedentZiua Mondiala de Lupta Impotriva HIV/SIDA: 2030, tinta OMS pentru a pune capat SIDA
Articolul următorCursuri de educatie medicala si prim ajutor pentru copiii din Cluj si Sibiu prin proiectul „Sunt Primul Ajutor! SPA Junior”