A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale

0
53

Autoritatile au raportat un nou deces cauzat de gripa. Este vorba despre un baiat de 15 ani, din judetul Salaj, care nu era vaccinat. Prima victima a gripei a fost o femeie de 69 de ani, din Bucuresti, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Ministrul Sanatatii, prof.dr. Florian Bodog, le-a cerut medicilor de familie sa continue activitatea de vaccinare antigripala si luna aceasta, intrucat, anul acesta, sezonul epidemic de gripa a debutat mai tarziu. El a mentionat ca, in prezent, mai sunt disponibile 300 de mii de doze gratuite de vaccin.

„Fac apel la medicii de familie sa continue activitatea de vaccinare, deoarece, din datele primite la Ministerul Sanatatii, au fost vaccinate peste 700 de mii de persoane, ceea ce inseamna ca mai sunt disponibile aproape 300 de mii de doze gratuite in cabinetele medicilor de familie”, a afirmat prof .dr. Florian Bodog, potrivit unui comunicat de presa.

in acest context, ministrul Sanatatii a solicitat intensificarea activitatii de vaccinare antigripala a persoanelor cu risc crescut de imbolnavire.

Datele CNSCBT arata ca in saptamana 8 – 14 ianuarie 2018, au fost inregistrate 80 de cazuri de gripa, fata de cele 306 cazuri inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Ministerul Sanatatii aminteste ca vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa si recomanda tuturor celor care sunt in categoriile cu risc crescut de imbolnavire sa solicite vaccinul gratuit.

De asemenea, masurile de igiena personala (spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare) sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa, se arata in acelasi comunicat de presa.

Articolul precedentAnxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer
Articolul următorSfaturi pentru a ne pastra vederea sanatoasa