A fost infiintata Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania!

0
179

La inceputul acestui an, a fost infiintata Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania. Initiativa a apartinut producatorilor romani de medicamente care si-au propus promovarea intereselor industriei si obtinerea unui dialog deschis si constructiv cu autoritatile si cu societatea civila, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

Pana in prezent, s-au inscris in APMGR investitori importanti din domeniul industriei farmaceutice. Astfel, printre membrii APMGR se numara Actavis, Antibiotice, Gedeon Richter, Labormed, Ozone, Sandoz, Terapia Ranbaxy si Zentiva.

„infiintarea acestei asociatii a venit ca un lucru necesar, in contextul in care industria farmaceutica autohtona nu era reprezentata corespunzator in fata autoritatilor si a opiniei publice. Domeniul din care facem parte este extrem de important pentru industria, economia si societatea romaneasca. Sa nu uitam ca, pe langa activitatile comerciale si de productie, producatorii romani de medicamente generice sunt si importanti angajatori, contributori masivi la PIB, precum si o semnificativa sursa de crestere economica, fiind normal sa detina o reprezentare la cel mai inalt nivel”, a declarat Dragos Damian, Vice – Presedinte APMGR.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentNumarul donatorilor de sange s-a dublat in Iasi
Articolul următorPretul medicamentelor, recalculat de la 1 februarie