Producatorii vaccinului anti – HPV, sustin Ministerul Sanatatii

0
174

Companiile producatoare ale vaccinului anti-HPV vor participa alaturi de Ministerul Sanatatii la derularea eficienta a programului de vaccinare impotriva cancerului de col uterin, potrivit Ministerului Sanatatii.

Anuntul a fost facut in urma primei intalniri care a avut loc, marti, la sediul Ministerului Sanatatii, intre ministrul Ion Bazac si reprezentantii companiilor producatoare ale vaccinului anti-HPV.

Totodata, cele doua companii farmaceutice si-au manifestat sustinerea si pentru derularea unui program complementar, de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin. Partile au stabilit sa demareze un parteneriat principial care sa uneasca eforturile in directia derularii, intr-un mod responsabil, corect si eficient, a unei viitoare campanii de vaccinare impotriva cancerului de col uterin. in plus, s-a hotarat constituirea unor grupuri de specialisti care sa puna la punct un plan concret de implementare.

a€œAm primit cu deosebita satisfactie disponibilitatea si deschiderea producatorilor de a participa la implementarea eficienta a programului. Sunt convins ca eforturile conjugate vor conduce la realizarea a ceea ce trebuia sa fie de la bun inceput un lucru responsabil si bine facut, in spiritul respectului fata de parinti si contribuabili”, a declarat ministrul sanatatii, Ion Bazac.

De asemenea, in aceasta prima intalnire s-a stabilit realizarea de catre Ministrul Sanatatii, cu sprijinul companiilor producatoare, a unor campanii de informare si educare a populatiei si a personalului medical implicat in imunizari. Potrivit celor doua parti, vaccinarea va fi reluata dupa evaluarea impactului campaniilor de informare si educare, la categoriile de varsta adecvate contextului socio-medical din Romania.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentNumarul donatorilor de sange s-a dublat in Iasi
Articolul următorPretul medicamentelor, recalculat de la 1 februarie