A fost infiintata Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism

0
236

Cu cateva zile in urma a fost anutata infiintarea Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism. Asociatia are ca principal scop informarea publica despre autism si ajutarea celor care sufera de aceasta afectiune.

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (A.I.T.A) si-a propus deschiderea unui centru pentru terapie si recuperare a persoanelor cu tulburari din spectrul autist. Reprezentantii asociatiei, doresc, de asemenea, informarea parintilor, specialistilor, pediatrilor, educatorilor, medicilor de familie si a comunitatii in general cu privire la metodele actuale de depistare si interventie in ceea ce priveste autismul. in vederea atingerii acestui scop, A.I.T.A a demarat o campanie de informare asupra problematicii autismului si tehnicilor de interventie in autism.

in prezent, in Romania exista peste 30.000 de copii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist. Din nefericire, multi dintre acestia nu urmeaza un tratament corespunzator. Alegerea si aplicarea corecta a tratamentului poate contribui la vindecarea bolii, spun specialistii. Potrivit unor studii recente, Terapia Comportamentala Aplicata (A.B.A) este tratamentul cu cele mai bune rezultate, ducand la recuperarea a aproximativ 47% dintre cazuri.

Articolul precedentColegiul Medicilor contesta ancheta efectuata de catre MS in cazul de la Slatina!
Articolul următorNicolaescu: „Traian Basescu s-a dus la spital prin cunostinte si relatii”