A fost inaugurata sectia de oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias

0
307

Sectia de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti a fost renovata si utilata in urma unei investitii in valoare de 150.000 de euro a Asociatiei Daruieste Viata, realizata cu sprijinul sponsorilor. Inaugurarea sectiei a fost facuta duminica, 14 iunie, printr-un eveniment special. Astfel, pacientii vindecati de cancer au venit sa-i intalneasca pe bolnavii internati la oncologie. Amfitrionul acestei intalniri a fost Pavel Bartos.

Un rol important in acest proiect il are dr. Cornelia Nitipir, alaturi de echipa de medici rezidenti.

Pavel Bartos a povestit despre echilibrul pe care cei dragi il aduc in viata lui si cat de importanta este de fapt Sanatatea. a€œEu ma bucur cand ma trezesc dimineata, ca am la cine veni seara. Noi suntem niste oameni norocosi care vrem sa facem mai usoara viata bolnavilor de cancer. Este foarte important ca firmele sa inteleaga cat de importanta este redirectionarea a 20% din impozitul pe profit si faptul ca, in caz contrar, acesti bani ajung pe mana Statului, deci nu inseamna nimic. Pentru al doilea trimestru al acestui an redirectionarea se poate face pana la 30 iunie. Doar impreuna putem schimba ceva cu adevarat in sistemul medical romanesc.”, a declarat acesta.

Dr. Doina Dimulescu, manager-ul Spitalului Elias, a multumit pentru intalnirea dintre supravietuitorii si bolnavii oncologici, afirmand ca „Medicina fara speranta nu da rezultate.”

in sectia de Oncologie de la Spitalul de Urgenta Elias sunt tratati anual 750 de pacienti noi, iar alti 250 de pacienti raman sub observatie.

Pana in prezent Asociatia Daruieste Viata a investit peste 4 milioane e euro in sistemul de sanatate, bani proveniti din sponsorizari.

Mai multe detalii pe: www.comunicatemedicale.ro

Articolul precedentTremorul esential este intalnit la 60% dintre pacientii de sub 40 de ani
Articolul următorDr. Dan Deleanu: 8 din 1.000 de nou nascuti sufera de malformatii cardiace congenitale