A fost inaugurata sectia ATI a Spitalului Marie Curie

0
230

Sectia de anestezie si terapie intensiva (ATI) a Spitalului de Urgenta pentru Copii Marie Curie, recent renovata, a fost inaugurata in prezenta ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Cu acest prilej, ministrul a subliniat importanta organizarii acestei sectii, apreciind ca, in doi ani, Spitalul Marie Curie va fi cel mai important spital regional pentru copiii din Bucuresti.

Eugen Nicolaescu a asigurat personalul medical de la Spitalul Marie Curie ca pentru 2009 vor avea fondurile necesare unei functionari la parametri optimi, mentionand ca, in general, spitalele pot sa-si foloseasca in investitii inclusiv bani din conturi proprii.
Noua sectie ATI a fost organizata astfel incat sa respecte circuitele in cadrul Departamentului de urgenta, sa existe legatura directa cu blocul operator si Unitatea de Primire Urgente, sa existe fluenta in transportul pacientilor si ingrijirea de urgenta, fiind renovata exclusiv din fondurile Ministerului Sanatatii si Spitalului Marie Curie.

Valoarea lucrarilor a fost de 1,7 milioane lei (1,5 milioane lei din partea Ministerului Sanatatii si 200.000 de lei din partea spitalului).
Managerul spitalului, Daniel Buzatu a explicat ca fondurile proprii provin din donatii, sponsorizari si din economii.
Anual la serviciul de terapie intensiva sunt tratati aproximativ 10.000 de pacienti, in spital fiind internati in fiecare an circa 30.000 de pacienti, a subliniat managerul spitalului.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentIranul a interzis cabinele de bronzat din motive de sanatate
Articolul următorParticularitati de evolutie in Diabetul Zaharat de tip 1 la pubertate