Recomandarea CNA privind informatiile despre evenimente tragice avand ca subiecti copiii

0
198

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) recomanda radiodifuzorilor sa prezente informatiile despre evenimente tragice care au ca subiecti copii pastrand proportiile de eveniment izolat, evitand generalizarile, si reaminteste ca dreptul la propria imagine, protectia copiilor si informarea corecta a publicului sunt principii pe care ei s-au angajat sa le respecte in momentul in care au cerut licenta audiovizuala.

Potrivit unei Recomandari, data publicitatii de Consiliu, radiodifuzorii vor evita: exploatarea excesiva a imaginilor care arata suferintele prin care trec membrii familiilor afectate de tragedie; verdictele in cazul unor anchete aflate in desfasurare si nu vor prezenta declaratii ale unor martori care nu-si asuma identitatea si a caror credibilitate nu poate fi verificata.

in situatia in care copilul este victima unei infractiuni legata de viata sexuala, principiul interesului superior al copilului interzice difuzarea oricaror indicii care ar putea duce la identificarea lui.

Recomandarea C.N.A. este motivata de constatarea ca, in ultima perioada, s-a produs o avalansa de emisiuni, dezbateri, discutii, prezentari televizate a cazului fetitei de 11 ani care a ramas insarcinata in urma unui viol.

in opinia CNA, copiii si problemele lor, in acest caz inceperea prematura a vietii sexuale, consecintele unei sarcini nedorite, violul si incestul, reprezinta teme sensibile, pe care societatea romaneasca nu le gestioneaza corespunzator.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentIranul a interzis cabinele de bronzat din motive de sanatate
Articolul următorParticularitati de evolutie in Diabetul Zaharat de tip 1 la pubertate